Spárga

Kezdetben 7 hektár spárgaültetvényünk volt, de a nemes zöldség iránti szeretetünk Magyarország legnagyobb spárgatermelőjévé tett minket. 

A spárga iránti szeretetünknek és odaadásunknak köszönhetjük Európa szerte kialakult jó hírnevünket. A termelés, a feldolgozás és a csomagolás során ügyelünk a részletekre, amely a termékeken látható és főleg ízlelhető.

Egészséges

A spárga egy csodálatos zöldség, amelyet már évszázadok óta fogyasztanak az emberek szerte a világon, nemcsak az ízéért, hanem az egészségügyi előnyei miatt is.

A saját földjeinkről

A helyi termelés nagyobb bizalmat és átláthatóságot eredményez az élelmiszerek minőségét illetően.

Miért ajánlott spárgát fogyasztani?

  • Magas tápérték: A spárga alacsony kalóriatartalmú, de magas tápértékű zöldség. Tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például A-, C-, E- és K-vitaminok, valamint folsav, vas, kálium és rost.

  • Antioxidánsokban gazdag: Az antioxidánsok segíthetnek megvédeni a sejteket a káros szabadgyökök ellen, így csökkenthetik a gyulladást és a betegségek kialakulásának kockázatát.

  • Folsav forrás: A spárga kiváló forrása a folsavnak, ami létfontosságú a terhes nők és a magzat számára. Segít megelőzni a születési rendellenességeket, és hozzájárul az egészséges sejtek és vörösvérsejtek képződéséhez.

  • Koleszterinszint csökkentése: A spárga rostokban gazdag, amelyek segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet és támogathatják a szív- és érrendszer egészségét.

  • Támogatja az emésztést: A rostok segíthetnek elősegíteni az emésztést és megelőzni a székrekedést. A spárga fogyasztása segíthet fenntartani az emésztőrendszer egészségét.

  • Vízhajtó hatású: A spárga természetes vízhajtó hatással bír, ami segíthet megszabadulni a felesleges folyadéktól és támogathatja a vesék egészségét.

  • Ízletes és sokoldalú: Nem utolsósorban, a spárga ízletes és sokoldalú zöldség, amelyet könnyen be lehet illeszteni bármely étrendbe. Lehet párolni, főzni, sütni, grillezni vagy akár frissen is fogyasztható.

Kedvenc receptünk

Imre bácsi spárgája

Tekerjen 1-3 szál hámozott fehér spárgát vékony bacon szalonnába. Tegye ezeket a „csomagokat” egy tepsibe. Fűszerezzen tejfölbe kevert sóval, borssal, amelyet egy ujjnyi vastagon a csomagokra kell kenni. A végén igény szerint szórja meg sajttal, majd a sütőbe helyezzük, míg a spárga „al dente” nem lesz. Remek!

Termékeink

Kérdése van?

Kollégáink várják hívását és szívesen állnak rendelkezésére.

+36 62 586-586

Cégünk 1993 óta működő vállalkozás Magyarország délalföldi régiójában, Budapesttől 150 km-re.  380 hektáron gazdálkodunk, melyen spárgát és paprikát termelünk, ezenfelül 15 több éve velünk dolgozó termelőtől naponta felvásároljuk a friss paprikát.

Menü

Elérhetőségeink

+36 62 586 586
info@vetterhungary.hu
H-6765 Csengele, Kiskunmajsai út 125.