Paprika

A paprikát nevezhetjük a magyar „nemzeti zöldségnek”, amelyet szeretünk minden színben, ízben, édesen, csípősen, grillezve, töltve, és fűszerként is. 

Amerikából történő áthozatala után nélkülözhetetlenné vált a magyar konyhában.  Június elejétől október végéig tudunk szállítani naponta több kamion friss paprikát, az igényeknek megfelelő csomagolásban. Nagy figyelmet fordítunk a termékbiztonságra, ezért ültetvényeinken preferáljuk a biológiai növényvédelem alkalmazását. Így a régi kémiai eszközöket felváltották a hasznos rovarok, és védőhálók.

Egészséges

A paprika nemcsak kiváló ízű és sokoldalú zöldség, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

A saját földjeinkről

A helyi termelés nagyobb bizalmat és átláthatóságot eredményez az élelmiszerek minőségét illetően.

Miért ajánlott paprikát fogyasztani?

  • Magas tápérték: A paprika magas C-vitamin-, A-vitamin-, K-vitamin- és rosttartalma miatt tápláló és egészséges választás.
  • Antioxidánsokban gazdag: Tartalmaz olyan antioxidánsokat, mint például a karotinoidok és a kapszaicin, amelyek segíthetnek a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelemben és a gyulladás csökkentésében.
  • Immunrendszer támogatása: A benne lévő C-vitamin erősítheti az immunrendszert, segítve a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben.
  • Szív- és érrendszeri egészség támogatása: A paprikában lévő kálium segíthet a vérnyomás szabályozásában, a kapszaicin pedig hozzájárulhat az egészséges keringéshez.
  • Emésztőrendszer egészsége: A paprikában lévő rost segíthet az emésztésben és a bélmozgásokban, elősegítheti a teltség érzetét és csökkentheti a székrekedés kockázatát.
  • Szem egészsége: A benne található A-vitamin fontos a szem egészségéhez, segíthet a látás megőrzésében és az éjszakai látás javításában.
  • Fogyókúrában segíthet: Alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma miatt segíthet a teltség érzetének fenntartásában és a súlykontrollban.

Kedvenc receptünk

Lecsó

Daraboljon fel közepes méretűre 1 kg vegyes paprikát, 2-3 hagymát, 2 paradicsomot, 2-3 szál füstölt kolbászt. Pirítsa meg a hagymát és a kolbászt olajban, majd tegye hozzá a paprikát és a paradicsomot, és lassú tűzön főzze kb. 30 percig. Fűszerezze sóval, borssal, cukorral, ízlés szerint csípős paprikával, chilivel, cayenne-borssal. Sós krumplival, vagy friss fehér kenyérrel tálalhatjuk.

Termékeink

Kérdése van?

Kollégáink várják hívását és szívesen állnak rendelkezésére.

+36 62 586-586

Cégünk 1993 óta működő vállalkozás Magyarország délalföldi régiójában, Budapesttől 150 km-re.  380 hektáron gazdálkodunk, melyen spárgát és paprikát termelünk, ezenfelül 15 több éve velünk dolgozó termelőtől naponta felvásároljuk a friss paprikát.

Menü

Elérhetőségeink

+36 62 586 586
info@vetterhungary.hu
H-6765 Csengele, Kiskunmajsai út 125.